Kanske är dags för takläggning?

Jag såg häromdagen att mitt tak, det mår nog inte så bra som det borde. Jag funderar på om det kanske kan vara dags för takläggning. Det är ju rätt viktigt att taket är i bra skick. Det är ju det som skyddar huset mot det mesta egentligen, som regn, kyla, snö och så vidare. Jag läste det att man bör kontrollera sitt tak minst två gånger per år, höst och vår, samt även se till att då och då göra en taktvätt. Minns dock inte när det tvättades senast. Man kan byta taket på egen hand, om man vet vad man gör. Eller så anlitar man en takläggare. Jag tror det lutar åt att en takläggare får komma och ta hand om mitt tak. Känner inte riktigt för att klättra omkring så högt upp. Då kan man ju få ROT-avdrag samt att det går bra mycket snabbare än om man gör det på egen hand. Det viktiga är dock att man ser till att den takläggare man väljer att de har garanti på både arbete och taket. Det är även bra att kolla referenser samt att de har F-skattsedel och så vidare.

Leave a Reply