Rätt enkelt måla om ett rum

Att måla om ett rum hemma, det är inte fel. Det är ett enkelt sätt att få det att kännas nytt och fräscht. Nu det senaste har jag ett rum här hemma som projekt kan man säga. När det kommer till måleri så finns det ju de som tar in en målare. Jag föredrar att göra det själv. I alla fall när det handlar om att måla om inomhus. Måla fasaden lämnar jag gärna över till proffs. Nu när jag ska måla om detta rum, som är som ett gästrum, så har jag valt en färg av högre kvalitet. Det ger jämnare resultat.  Sen har jag även skaffat mig flera olika penslar, samt olika rollers. Det är bra att ha båda delar. Det man ska börja med, det är underarbetet. Det är viktigt att det blir bra. Först ska jag riva bort all tapet, sedan spackla och slipa. Så ni som ska måla om hemma, missa inte att göra det. Det är oftast det arbetet som är svårast och tar mest tid. Efter att underarbetet är klart så kan jag börja måla. Det jag börjar med är kanterna, alltså hörnen närmast taket, ovanför listerna samt runt dörrar och fönster. Det med en pensel. Sedan går jag vidare med en roller.

Leave a Reply